A hét végén történt esetről kedden beszámoló internetes ukrán hírportálok szerint a veszettség jeleit mutató farkas kora este támadt rá a csernobili erőmű külső objektumain dolgozó munkásokra, akik nem tudtak időben védett helyre menekülni a felbőszült ragadozó elől.

Az ordast még aznap éjjel lelőtték a csernobili rendőrőrs helyszínre érkezett munkatársai.

A ragadozón időközben elvégzett laboratóriumi vizsgálatok kiderítették, hogy veszett volt. A harapásos sérüléseket szenvedett munkásokat kórházban kezelik, orvosaik szerint állapotuk kielégítő.

Olekszandr Gardeckij, Kijev megye ügyésze a napokban bírálta a csernobili rendőrök munkáját, szerinte ugyanis az 1986-ban felrobban atomerőmű körül kialakított tiltott övezetből tömegesen viszik ki a sugárszennyezett fémhulladékot, faanyagot és elejtett állatokat.

Rendőri illetékesek szerint azért nem hatékony az orvvadászok és tolvajok elleni küzdelem Csernobil környékén, mert napközben mindössze két rendőr teljesít járőrszolgálatot az erőmű körüli tiltott övezetben.

Forrás: http://utro.ua/ru/proisshestviya/beshenyy_volk_iskusal_6_sotrudnikov_chernobylskoy_aes_foto1251748844

magyar: ma.hu/kulfold 2009.09.01

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cnpp.blog.hu/api/trackback/id/tr631408411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása