Halálos dózis - TV2 napló

2009.11.30. 15:44

 

Egy nagybeteg kamionos, akivel tudtán kívül radioaktív hulladékot szállíttattak. A szennyezett anyag eltűnt, helyén még ma is a határértéket meghaladó sugárzást mért a Napló. Nézze újra, küldje tovább ismerőseinek is.

A bejegyzés trackback címe:

https://cnpp.blog.hu/api/trackback/id/tr301563735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

¿Qué tapas hay? 2009.11.30. 23:16:55

Ez az egész messziről bűzlik.

Adott egy szegény, ostoba ember, aki nagy pénz reményében elvállal egy fuvart 24 t ismeretlen anyag szállítására. Mindezzel megsérti a közúti árufuvarozás és a veszélyes anyagok közúti szállításának szabályait, dehát jópénzért bármit.

Almásfüzitőn furcsamód másfélszeresére szaporodik az ismeretlen rakomány. Visszatérve a kiindulási pontra, emberünk kézzel, védőeszközök nélkül lerakja a 36 t veszélyes anyagot, amiről már mondták neki, hogy fél Pest megyét képes kiirtani. Azután megbetegszik.

Mondjuk én már Almásfüzitőn otthagytam volna az egész rakományt félpótkocsival együtt.

Ezután a nyomozóriporter felkér egy "igaszságügyi" szakértőt, aki ugyan az igazságügyi szakértők névjegyzékében nincs benne, de jeles szakembere az AURA természetgyógyászati társaságnak. A felhasznált műszer pontosan illik a szakértőhöz, méréshatára, mérési tartományai még a gyártó honlapján sem szerepelnek.

Mérnek ezerrel. A szakértő szerint "200 uSv az egészségügyi határérték". No, ha szerinte annyi, akkor miért nem azt méri? (A bemutatott műszer percenkénti beütésszámot (CPM) mér)

Mindenesetre a lelkiismeretes tévéállomás remélhetőleg jó állampolgárhoz méltóan bejelentette a történetet az Országos Sugáregészségügyi Készenléti szolgálatnak. (16/2000 (VI.8) EüM rendelet 26.§ (2))

tsabo 2009.12.02. 13:05:12

@¿Qué tapas hay?:

Látom te nagyon otthon vagy ezekben a témákban! :)

Andrey 2009.12.17. 21:29:29

rettenetes jó a blog, most találtam rá, de végigolvastam az egészet :D
süti beállítások módosítása