Lopások Pripjaty-ból

2009.09.10. 12:26

2008 október 31.-én 4 Kijevi lakost fogtak el miközben teherautóra pakolva próbáltak ellopni 15 tonnányi rádióaktiv radiátort. A nyomozás során kiderült, hogy a Zónát örzők is tudtak a rablásról és még két rendőr is segített a lopás lebonyolításában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sok képen láthatunk padlón szétszórt gázmaszkokat. Ezek a tárgyak is lopások áldozatai. A szűrőben lévő színesfémeket szerelték ki belőlük a tolvajok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tisztításkor, oltáskor, kitetepítésnél használt járműveket, amik sugárzásuk miatt alkalmatlanná váltak további használatra sem kímélték a tolvajok. Rengeteg alkatrészt szereltek ki ezekből a járművekből amiket tovább értékesítettek. Még Magyarországon is találtak olyan teherautót, amiben csernobili lopott motor volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetesen a legtöbb lopás a kitelepítés után pár nappal volt. Az otthagyott ékszerek, készpénz és egyéb értékek könnyű prédák voltak a behatoló tolvajoknak. A nagy fosztogatást az is szemlélteti, hogy a közel 10.000 lakás mindegyike fel van törve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cnpp.blog.hu/api/trackback/id/tr671372817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WilsonPripyat 2011.03.07. 16:07:22

kellett nekik némi szuvenír :)) azért nagy gond haa nem tudnak a sugárzásról...

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2012.07.14. 01:32:05

mondjuk az ékszeres résszel kapcsolatban nekem az rémlik hogy személyes holmit és értékeket vihettek magukkal, persze aki mondjuk éppen elutazott azt később már nem engedték vissza.

másrészt ukránok százezrei élnek olyan kilátástalan helyzetben, hogy a sugárzással is dacoljanak egy kis pénzért.
süti beállítások módosítása