Ufók Csernobil fölött

2009.10.17. 13:55

Először is leszögezném, hogy én nem hiszek az ilyesmikben, de érdekességképpen megéri elolvasni.

Egyes vélekedések - és műszeres mérések - szerint az ismeretlen eredetű repülő tárgy csökkentette az égő reaktorból kiáramló sugárzás erejét.
De hát Csernobil nem csupán az 1986-os balesetéről nevezetes. Később is történtek ott - igaz, kisebb, de - nem veszélytelen balesetek. Amelyek rosszabbul is végződhettek volna. Például 1989. szeptember 16-án, csaknem három és fél évvel a nagy robbanás után ismét rendkívüli helyzet állt elő az erőműben, és sugárszennyezés került a légkörbe. Néhány órával később, reggel 8 óra 20 perckor egy orvosnő, L. G. Naumovna egy általa "borostyánszínűnek" leírt, diszkoszhoz hasonló repülő tárgyat látott elhúzni az égen Csernobil fölött.
Egy évvel később, 1990 októberében a közelben élő Alekszander Krimov fényképezett le egy ufót az égen. A lakása ablakából készítette a képet abban a városnegyedben, ahol az erőmű alkalmazottai élnek. A képen jól látszanak az ufó "lábai", Vagyis olyan, alul kiálló alkatrészek, amelyeket szerte a világon gyakran látnak (nemegyszer le is fotóztak) a szerkezetek alján, amikor a járművek leereszkednek a talajra. Ilyenkor ezekre a "lábakra" állnak rá. Lehetséges, hogy a Krimov által fényképezett ufó éppen abban a pillanatban emelkedett fel a földről, és még nem tudta behúzni a "lábait"? Ha úgy teszik, a kérdés költői, mindesetre ez is egy lehetőség a sokféle magyarázat közül.
Ismét eltelt körülbelül egy év, mire megint felbukkantak a rejtélyes idegenek. 1991. október 11-én este 20 óra 9 perckor a csernobili atomerőműben immár harmadszor keletkezett tűzvész. Ezúttal az egyik épületben törtek magasra a lángok. Ekkor ugyan nem láttak ufót, de most is többen fotózták a balesetet. Köztük "hivatalból" dolgozott Vlagyimir Csavran, aki a helyi napilap, a Csernobili visszhang ("Eho Csernobila") fotósaként tevékenykedett. Többek között a generátorház leszakadt tetejéről is készített néhány képet. Ám azokra a felvételekre a szerkesztőség akkor nem tartott igényt, így a fotós csak öt nappal később hívta elő a filmet. Csavran a mai napig állítja, hogy amikor fotózott, semmiféle repülő szerkezetet nem látott. Ám az előhívott filmkockákon ott volt egy ufó! Az ismeretlen repülő szerkezet valósággal "lógott" a beszakadt tető nyílása fölött. Magam is láttam ezt a fotót: a tárgy nagyon emlékeztet arra, amit két évvel korábban az orvosnő szavakkal írt le, és hasonlít ahhoz is, amit Krimov fényképezett le a lakása ablakából. A filmkockát kiadták egy szakértő bizottságnak, amely azt mindenféle lehetséges módszerrel megvizsgálta, de manipulációnak, hamisításnak nyomát sem találta rajta. A kép tehát minden kétséget kizáróan valódi. Csak azon csodálkozhatunk - bár a jelenség tulajdonképpen nem ismeretlen a szakirodalomban -, hogy a szabad szemmel nem látható ufó csak a fényképlemezen jelent meg.
Az azonosítatlan repülő objektumok még sok meglepetést tartogatnak számunkra.

Szöveg: tvr-hét 2000/48. szám

A bejegyzés trackback címe:

https://cnpp.blog.hu/api/trackback/id/tr411455859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása